GAZİANTEP NİZİP İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN.

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE, VELİLERİMİZE VE EĞİTİM CAMİAMIZA HAYIRLI OLSUN.
2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN.

2015 – 2016 Eğitim ve Öğretim yılına başlamanın coşku ve heyecanı içinde hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Okulunuza, evinize tekrardan hoş geldiniz.

            Gelişen ve değişen dünya şartlarına ayak uydurabilmemiz için kendimizi geliştirmeliyiz. İnsan olarak en önemli özelliğimiz akıl ve zekâmızdır. Ancak akıl ve zekâmızı geliştirmek, daha çok bilgi daha çok görgü kazanmamız için okul bizim vazgeçilmez bir kaynağımızdır. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik olan akıl ve zekânın en çok geliştiği yer okullardır.

            Saygıdeğer öğretmenlerimiz; bizlere emanet edilen, ülkemizin geleceğini oluşturacak sevgili öğrencilerimizin yetiştirilmesi hususunda her zaman olduğu gibi azim ve fedakârlıkla çalışacağınıza tüm kalbimle inanıyorum.

 

            Sevgili öğrenciler! Sizler okula bilgilenmek, aklınızı zenginleştirmek, paylaşmayı, saygıyı, sevgiyi, arkadaşlık duygularınızı pekiştirmek ve çağdaş bir insan olmak için geliyorsunuz. Öğretmenlerinizin rehberliğinde okulunuzda çok iyi vakit geçireceksiniz. Öğretmenlerin görevi sizleri, topluma yararlı ve uygar bir insan olarak yetiştirmektir. Yeterli ve Çağdaş eğitim almamış toplumlar çağdaş olamazlar. Eğitim almamış toplumlar ise gelişemezler, ayakta kalamazlar.

            Okullar eğitim ve öğretim yuvası olarak; dünyayı, bilimi, gelişmeyi öğretirler. Bilgiye ulaşma yolu okullarda öğrenilir. Vatan sevgisini, iyi insan olmayı, doğru davranışları hep okulda öğreniriz. Bu nedenle okula gelmek, okuldan yararlanmak insan hayatında çok önemlidir. Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk bir sözünde şöyle diyor: “İlk ilham; ana baba kucağından sonra, okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından, eğitiminden alınır.”

            Saygıdeğer Velilerimiz; büyük emeklerle yetiştirdiğiniz ve bizlere emanet ettiğiniz kıymetli evlatlarımızın, daha güzel yarınlara ulaşması için umutlar taşımaktasınız. Bu umutları başarabilmek için okulla, öğretmenlerimizle iş birliğinizin artarak devam etmesini diliyorum.

            Sevgili çocuklar, topluma, ailenize hatta dünyaya yararlı bir birey olmak istiyorsanız okulunuza sahip çıkınız. Öğretmenlerinizden, en iyi biçimde faydalanınız. Okuldaki ve sınıftaki arkadaşlarınıza saygı ve sevgi duyguları besleyiniz. Düzenli çalışınız. Hiç unutmayınız ki başarılı olmanın yolu, düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer.

Yeni eğitim öğretim yılımızın ülkemize, milletimize, tüm eğitim çalışanlarına, öğrenci ve velilerinize hayırlar getirmesini temenni ediyor ve tüm paydaşlarımıza başarılar diliyorum.

                                                                                                                                   Cengiz GÜNDEŞ

Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürü

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Nizip Hükümet Konağı Kat 4 Nizip / Gaziantep - 0342 5173640

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.